A A A

Let op! Je bekijkt een archiefpagina. Je kunt op deze pagina niet meer reageren.

04 Promotie nodig?

04 Promotie nodig?

Het buitengebied van Hengelo is werkelijk prachtig. Nu zijn er in Twente heel veel aantrekkelijke landschappen, maar zelfs voor Twentse begrippen behoort het Hengelose landschap tot een van de mooiere gebieden. Is dit wel bekend bij de bewoners van de stad? Moeten we niet meer uitdragen wat we hebben? Al was het maar naar de eigen inwoners toe.

 

Deel

Reacties

 • J
  De gemeente moet zich tevens realiseren dat de natuur zeer kwetsbaar is, mensen maken veel schade door bijvoorbeeld honden die loslopen en het wild opjagen, vervuiling omdat ze rommel weggooien in de natuur etc etc. Je zult de mensen juist moeten informeren en handhaven daar waar nodig om schade aan natuur te voorkomen.
  10-10-2019 20:57:24
 • Op de foto staat de watermolen van Oele. Ik zou naast promotie ook dringend aanraden beter op de bestaande schoonheid te letten. De watermolen ligt heel dicht bij een snelweg. Het wordt pas echt mooi als je de bijzondere natuur en landschappen meeweegt in de beslissingen over snelwegen en andere infrastructuur.
  1-10-2019 15:11:44
 • Wil je meer toeristen naar het buitengebied trekken, dan zal je ook het bezoek van die mensen aan het buitengebied moeten faciliteren. Parkeergelegenheid, wandel- en fietspaden (en die ook onderhouden), etc. Het gaat om zulke kleine stukjes en 'ommetjes' in vergelijking met gemeenten om ons heen, dat het waarschijnlijk amper de moeite waard is. Verder denk ik niet dat we zitten te wachten op meer toeristen, op zondagochtend is het hier gezellig druk.
  28-9-2019 6:54:53
 • Wil je toeristen trekken moet je niet alleen zorgen voor leuke terrasjes en winkeltjes. Kansloos. Ik denk dat je de inwoner en de bezoeker moet wijzen op het wandelnetwerk in en rond de stad. Zeker bij Driene. Een prachtige coulissen landschap met mooie natuur, vergezichten en dieren. Vooral het laatste, ze lopen in de weilanden zo dicht bij de bewoonde wereld. Vanuit die plek met recreatie mogelijkheden kun je als je het goed inricht prachtig ver wandelen en fietsen. Hengelo is een industrie stad met roofbouw en vreselijke kale pleinen in de stad. Leegstand op en top. Breng het buiten gebied naar binnen, maak de markt een groene markt met meer terrasjes en rust plekken en mogelijkheid om vanuit daar lekker naar buiten te fietsen en te wandelen.
  24-9-2019 20:56:55
 • Jan
  Het beuitengebied is mooi, maar dan vooral het deel van Delden en het Enschedese deel van Driene.. Hengelo blinkt uit in industrieterreinen, snelwegen en afvalverwerkingsbedrijven. Een uitzondering kan gemaakt worden voor een stukje Oele en Beckum. Kortom het lijkt me niet nodig om met andermans veren te pronken. Hengelo is geen toeristisch interessante stad. Dus verwijs naar de omliggende steden.
  23-9-2019 19:19:23
 • Promotie is een wezenlijk onderdeel van de stimulering van de recreatieve economie. In zijn algemeenheid vindt ik Hengelo hier zwak in terwijl er zoveel is uit te dragen, ook naar de eigen inwoners. Afhankelijk van het onderwerp dient te worden samengewerkt met andere Gemeenten, hiermee worden kosten gedeeld en de promotie versterkt.
  22-9-2019 22:18:26
 • Promotie van het buitengebied is mooi, koste gemeenschapsgeld. De revenuen zouden ook weer in het platteland terecht moeten komen en dat gebeurt niet. Zonder redelijke bijdrage voor het beheer van het buitengebied en de meerkosten die het recreatieve bezoek met zich mee brengt niet aan beginnen.
  17-9-2019 16:11:04
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
hengelo
2220