A A A

Let op! Je bekijkt een archiefpagina. Je kunt op deze pagina niet meer reageren.

11 Hergebruik agrarische gebouwen

11 Hergebruik agrarische gebouwen

Er is veel vraag naar ontwikkelruimte om vrijkomende gebouwen in te vullen. Maar de gemeente is tot nu toe terughoudend om ruimte te geven. Voor je het weet zit je met een functie in het buitengebied die je echt niet wilt, die te veel verkeer aantrekt of het landschap ontsiert. Maar er zijn ook veel kansen. Vooral historische gebouwen zijn duur in onderhoud en hier ligt ook een grote kans om het buitengebied voor meer doelgroepen interessant te maken. En soms zien ondernemers ook gewoon echte ondernemingskansen. Tijdens de gebiedsconferentie bleek dit een levendig onderwerp van debat en de hoofdlijn was dat er meer mogelijk moet zijn, maar dat je wel regels moet vaststellen.

 

Deel

Reacties

 • Wat mij betreft prima om bestaande agrarische bebouwing op een andere manier te benutten, als ze toch vrij komen. Wonen op een (boeren)erf, kan op verschillende manieren. Hierbij is te denken aan zorg, woongroepen, maar ook in enkele particuliere woningen.
  25-9-2019 13:52:21
 • Jan
  Hengelo heeft weinig mooi buitengebied en als dat er nog is komt dat doordat de ontwikkeling van het platteland is achtergebleven bij echte agrarische gebieden. Hengelo beschikt wel over veel bedrijventerreinen en het gezondheidsproblemen is beslist geen park. Kortom laat de ontwikkeling van bedrijven beperkt blijven tot speciale terreinen en laat niet onder het mom van goedkope grond en gebouwen het platteland veranderen in een urbane chaos. Alleen strakke regelgeving kan de zaak redden, anders krijgen we overal concentraties van grote schuren zoals te zien vanaf de Wermerweg.
  23-9-2019 19:44:35
 • Het natuur gebied moet niet versmeerd of kapot gemaakt worden door de gebruikers. Bv. Er kunnen in de oude gebouwen meer zorg boerderijen voor zowel jong als oud gerealiseerd worden
  17-9-2019 13:49:43
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
hengelo
2220