A A A

Let op! Je bekijkt een archiefpagina. Je kunt op deze pagina niet meer reageren.

14 Wonen in het buitengebied

14 Wonen in het buitengebied

Het geldende bestemmingsplan Buitengebied is erop gericht om het aantal woningen niet te laten toenemen. Het bouwen van nieuwe woningen kan alleen door gebruik te maken van de Rood voor Roodregeling. Wanneer er een forse hoeveelheid landschapsontsierende schuren wordt gesloopt en een investering wordt gedaan in de ruimtelijke kwaliteit dan kan onder voorwaarden een nieuwe woning worden gebouwd. 

 

Deel

Reacties

  • Als men voor oude woonerven het makkelijker maakt de bouwblokken te vergroten en voor de oude schuren vergunning technisch makkelijker maakt om die te veranderen van agrarisch naar privé of woonbouw , dan komt er ruimte voor jonge mensen die daar naast hun ouders of andere mensen kunnen komen wonen. Dan creëer je ook een sociaal leven om de oudere mensen in het buitengebied heen. Die hier meestal hun hele leven wonen. Bij oudere woonerven wordt meestal wel vergeten dat het eerder onderhoud of ingrijpen gepaard gaat met veel geld.
    9-10-2019 15:57:04
  • Niet meer bouwen in het buitengebied maar deze wel leefbaar houden! Waar wel de vinger aan de pols moet worden gehouden is de monumentale status van gebouwen. Ik noem ff de Drienerbrakenweg, Klinkeweg en Drienerschoolweg. Waar oude boerderijen laatste 10 jaar gesloopt zijn en iets wanstaltigs niet passends voor in de plaats is gekomen. Soms lijkt het zelfs of willens en wetens een gebouw aan zijn onderhoudkundige lot wordt overgelaten tot het zowat van ellende in elkaar zakt zodat men maar een sloopvergunning kan krijgen en op die manier haar zin krijgt.Terwijl eerder ingrijpen en goed periodiek onderhoud e.e.a. voorkomen had kunnen worden. Leutinkveldweg/hoek lonnekermeerweg nog zo'n voorbeeld( hoewel net buiten gemeente en wat langer geleden)
    26-9-2019 14:40:10
  • Veel van de woningvraagstuk wordt veroorzaakt doordat er veel minder personen in een woning wonen dan in het verleden. Men heeft kennelijk meer leefruimte nodig. Bij boerderijen ontstaat vaak meer woonruimte door ruimten voor dieren te verbouwen tot woonruimte. Als dat kan lijkt me het vervangen van schuren door woningen niet nodig. Dat is anders voor het echte pallteland op grote afstand van de steden. daar komt de leefbaarheid eerder in het geding.
    23-9-2019 19:50:49
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
hengelo
2220